Nu har jag chansen

Jaa, det var så jag tänkte. Pandemin kommer. Nu har jag chansen att flytta ut på landet, kommer inte missa något i Stockholm. Så flytten blev närmare bestämt Gotland. Tänk att jag verkligen gjorde det. Augusti 2020. Packade bilen så full jag kunde och visste jag kunde bo de första månaderna på södra Gotland hos fantastiska människor.

Efter ca 3 månader, den 1 november hittade jag en stuga vid vattnet att hyra. Jag åkte på måfå och hittade denna underbart söta lilla stugby med bulhus.

Tiden på denna underbara plats är svårt att förklara och svårt att utifrån föreställa sig. Det behöver upplevas Jag vet att många undrat hur jag kan bo här. Men jag lovar, jag har haft det 90% underbart och resten har jag fått jobba på. Framför allt har jag fått fokus att arbeta med en barnbok tillsammans med Kia Temmes. Hon har redan skapat magiska godnattsagor för barn via Youtube och har ett stort gäng följare. I talande stund ca 5500 följare och 600 000 visningar på sagan vi ska förverkliga i fysisk form.

I december satte jag igång med illustrerandet och nu har jag lämnat in allt till vårt bokförlag Ekström & Garay. Tack vare att jag har bott här i stugan, kliché kanske, har jag producerat något jag inte skulle lyckats att få till i Stockholm. 48 timmar efter inlämnade av materialet ringde telefon. Det var Kia.

– Bokförlaget vill lansera boken utomlands… närmare bestämt… i Kina.

Öronbedövande skrik från båda håll. Va?! Men detta är ju inte sant. Vi har ju inte ens börjat trycka boken i Sverige än. Detta är så galet att jag verkligen inte kan tro det. Tänk om, tänk om, tänk om det skulle gå? Får man hoppas? Får jag slänga mina tvivel i sjön? Om detta går, då vill jag verkligen ge alla inspiration och tro på att om du gör det din själ sjunger för, så går det. På kanske ett sätt du kanske aldrig hade tänkt dig. Jag är en som har haft många tvivel.

Så… jag vågar inte riktigt ge det tipset än. Men jag sår ett frö. Kan jag – kan du. Tänk om det blir succé – jag har ju faktiskt sett det i mina drömmar…

Share :