Strategibilder

Förstå varandra med hjälp av bilder

Tänk dig en grupp människor. Gänget ska jobba tillsammans och gå igenom en stor förändring. Du har nu i din roll som facilitator, konsult och ledare skapat tillit i gruppen och du kan våga utmana lite. Ni pratar om nuläget, men lägger på en ”fantasivärld”. Hur ser denna värld ut? Vilka figurer befinner sig i världen? Hur agerar dom? Finns det andra hot i denna fantasivärld? Hur beter sig dessa?  

Till nästa möte har du beställt en skräddarsydd bild utifrån deras uppmålade värld. Fördelen är att de själva varit med och skapat bilden. Under tiden mellan förra mötet och nu kan det dykt upp ytterligare tankar och funderingar. Kanske har någonting förändrats, de behöver lägga till ytterligare delar eller justera tidigare.  

En bild ger gruppen chans att ofarligt ta ett helt annat perspektiv – utifrån – med hjälp av fantasivärlden. Det kan tom bli riktigt roligt. Nu har ni tillsammans skapat en fantastisk story och kan återanvända kommunikationssättet i andra produkter och format. Tavlor, minnesbok, repetition, kalendrar, kort… ja det är fantasin som sätter stopp här.

Humor är det kortaste avståndet mellan två människor
Victor Borge

Share :