Vid stranden i Visby

Konstpromenad längs Nordstrand i Visby

– Alla konstnärer ska ha chansen till att visa upp sig på utställningar. De behöver inte alltid vara på gallerier eller kosta en förmögenhet. Detta är fjärde året konstsjälen och initiativtagaren AnnKarin Vesterberg har satt igång Artwalk i Visby. Ibland kan det vara positivt att skrolla runt på FB, man kan hitta lite skattgömmor här och där. Ett inlägg av henne gjorde att jag tog kontakt för det lät kul att vara med på. I samma veva upptäckte jag att hon också skulle ha Vedic Art kurs strax innan, jag anmälde mig. En konstform jag ska prata mer om lite senare. 

Klockan 10 startade utställningen med sol och relativt stark vind, så här fick man vara kreativ och göra konstinstallationer på egna vis. I gräset, på sanden, egenproducerade utställningsställningar, restaurangväggar mm. Denna dagen var det speciellt kul att få träffa andra konstnärer och se på deras verk. 

En konstnär hade sina verk vågat nära vattnet där vågorna yrde. Vacker slowmotionfilm med vågor i rörelse bakom tavlorna. Inget kom till skada tack och lov. 

Träffade ägaren för A-K Wiberg och fick se hennes fantastiska mästerverk av lammskinnsvästar, jackor, väskor, måleri mm. Vi pratade om att hon kunde behöva hjälp med styling till sina fotosessions på denna naturvackra ö. Det var länge sen. Jag får plocka fram de gamla norska kunskaperna från ryggsäcken och blåsa av dammet. 

Vid strandkanten serverades nya ölsmaker och läsk av Barlingbo Bryggeri och konstnärerna fick gott rykande kaffe och toppen service av Novo Resort

Jag kom in lite sent i processen och hann inte sprida ryktet om konstpromenaden, men till nästa år ska jag vara förberedd, så fler får möjlighet att både vara med och komma och njuta av konsten från ca 16 deltagare med olika stilar. 

Det är underbart att få prata med olika människor som kommer och ska pryda sina hem med konst. 

 

VILL DU BESTÄLLA DITT EGET EXEMPLAR AV BOKEN?

För beställning av bok 220kr/st. Skriv antal, adress och vem du vill dedikera det till så skickar jag swish nummer till dog. Porto tillkommer.

Share :

Share on facebook
Share on whatsapp