Livet på Gotland

Alla hittar sina projekt - och gemensamt har vi Gotland

– Jag känner en kompis som bor på Gotland, eller en som precis har flyttat dit. Ska jag ge dig kontaktuppgifterna? Ni kan ju träffas och se om ni gillar varandra?  

Kan inte låta bli att le och bli riktigt glad för erbjudandet som dyker upp titt som tätt. Tänk att det ibland kan bli så mycket lättare bara för att man har förflyttat sig till en annan plats, en rörelse i en annan riktning en ny hjärtans väg. En vattengräns som ökar “närheten” till varandra. Trots att det ändå kan ta ca 3 timmar från norr till söder, men det är ju “på Gotland”. Tre timmar på fastlandet med utgångspunkt från Stockholm skulle bli exempelvis Söderhamn mot norr och typ Gränna mot söder?! Ha ha konstigt vad inställningen kan göra om det känns enkelt och självklart kontra fakta. 

 

Gotland har en skön vibe runt sig. Går inte att undvika. Det blir en träffpunkt. Jag har mött så många nya och gamla relationer här redan. Att sova över är oftast en självklarhet pga distanserna, vilket också gör att man lär känna varandra ännu mer. 

Bilden ovan med utsikt över vattnet är taget på Kappelshamn, där jag precis varit på Kräftskiva med egenmålad hatt 🙂

Bilden för själva inlägget är taget vid solnedgång i Bursvik från restaurang Guldkaggen. Magisk mat och vy. Bakom kameran var Anna, min vän från urminnestider som nu bor i Madrid. Vi cyklade, spelade paddel och njöt av att bara vara ihop. En lycka som väntat på sig alltför länge i dessa tider. 

Maria min härliga vän också från urminnestider kom över och om vi har tur så kommer Gotland få äta RIKTIGT god mjukglass nästa sommar. 

En annan bekant har köpt pizzaugn, bygger ett bageri och har ett musteri.

 Detta passar mig utmärkt. Många härliga projekt på G. Då får vi se vilka upplevelser jag kommer med till dig framöver.

 

… vem känner du på Gotland du vill koppla ihop mig med?