Vilket program ska jag använda?

För att lyckas att ha en bra grund att jobba med för alla involverade var det bara att leta fram en bra app. Jag har inte letat massa, utan bestämde mig för att “Morpholio” får bli mitt skissverktyg.

Den snickaren jag har haft kontakt med, kanske kommer vara den som tar hand om hela projektet, så jag slipper ha en totalentreprenad. Han bad mig rita upp mitt drömhus. Vilka rum som ska ligga var, eluttag mm. Fram med Morpholio och leta efter instruktionsvideo för att starta skissprojektet och lära sig grunderna i appen.  

Måtten har jag inte ännu – vilket är lite jobbigt men jag ska se om jag kan få låna en lasermätare av en jag känner så jag kan få mer exakt i skisserna. 

Dagens aktiviteter har varit träning på skissverktyg, ringt och bokat tid hos Energi Centrum i Visby för att få expertråd kring hur jag ska tänka med energi, kollat upp olika forum som diskuterat vad man gör med ett 1800 tals hus med stora delar jordstampat trägolv utan källare. Ringa ägaren och bett om energi statistik som jag ska ta med mig till experten på Energi Centrum.