NYHETER

PROJEKT

NYTT FÖR I ÅR 2023

JANUARI 2023 | Vad kan göra dig glad – VARJE DAG? Det är ju en liten detalj du har i handen eller med dig, ja överallt som oftast. Mobilen. Borde inte den också få en uppdaterad uniform? 

Själv blir jag som ett litet barn när man får designa sitt eget skal. Designen kan vara ditt eget varumärke, ett foto du gillar, illustration, en fin text, vad det än måtte vara så kan jag sätta ihop skalet åt dig. 

Min förhoppning är att du ska bli glad varje gång du tar fram din vän. /Suzanne

Previous slide
Next slide
#KONSTVERK PÅ MOBILSKAL

GRAFISK FORMGIVNING

LOGO

TRE URVAL

FANNIA HOMEOPAT

DECEMBER 2022 | Efter vårt första möte där hon berättat om sitt företag och hur företaget ska uppfattas, samt en rad ord att ta med till den kreativa processen bär det av hem för skapande. Ord till hjälp: Runstenstecken, gotlandfeeling, homeopatisk nål, grön, roströd och gul.

Inom homeopatin ses dom fysiska, mentala och känslomässiga delarna av människan som en oskiljaktig enhet som inte kan separeras från varandra och därför kommer du som behandlar dig med homeopatiska läkemedel att uppleva en förbättring på alla dessa plan.
FANNIA S.ALMÉN
Dipl. Homeopat

CREATIVE COMPASSION

OKTOBER2022 | Vårt första möte var med Alexandra på telefon. Jag kan inte riktigt skriva ned alla ord hon ville få med i en logo... men ni kan få se processen från min kant.

Grundare Alexandra Thomas är legitimerad psykolog, specialist i organisationspsykologi, coach och certifierad facilitator med fokus på ledarskap och teamutveckling. Hon jobbar forskningsbaserat och interaktivt med ledarskap på alla nivåer. Företaget kan hjälpa till med ledarskapsutveckling, vara moderatorer och/eller ha föreläsningar/workshops.

OTTO 2020

APRIL 2021 | Otto var en fantastisk ung man som spred glädje och visade stor omtanke till alla i sin omgivning. Han tog sitt liv dagen innan sin 25-årsdag. Ottos självmord tog tag i Marits själ och det kändes obeskrivligt sorgligt att en ung människa inte kunde se någon annan utväg.

Stiftelsen är skapad till minne av Otto som tog sitt liv dagen innan han fyllde 25 år. Stiftelsens syfte är att samla in pengar som används till riktade insatser för att öka unga människors psykiska hälsa.

ILLUSTRATION OCH FORMGIVNING

BARNBÖCKER

BELYSER HÖGKÄNSLIGHET

SEPTEMBER 2023 | NEO OCH DE FYRA ELEMENTEN Författare Madeleine Olofsson vill lära barn att lyssna inåt, följa sin intuition och göra mer av det de tycker är roligt i livet. Boken är inspirerad av hennes bror som dog innan hon föddes, men som likt en liten Neo har guidat henne genom livet med en fjäder. Hon vill särskilt lyfta högkänsliga barn och fokuserar på ämnen som höjer vår energi, medvetenhet och kärlek.

Följ med den energifyllda Neo på olika äventyr i skogen, där han bor med sina föräldrar i en koja. Neo guidas på sina vandringar av en fjäder och möter i berättelsen olika djur som alla representerar de fyra elementen: eld, vatten, jord och luft. Vi får bland annat träffa eldens hjärtevän påfågeln, som lär Neo om kärlek och positiv energi, och sköldpaddan, vattnets bästis, som kan allt om kreativitet och att prata om sina känslor.

Berättelsen om Neo föddes vid samma tidpunkt som Madeleines son kom till jorden. Namnet Neo betyder ny och gåva, och Madeleines son fick namnet Neo i andranamn.

 
Previous slide
Next slide
#BARNBOK #ILLUSTRATIONER #TAKKTECKEN #EKSTRÖMGARAY #BOKFORMGIVNING

FOKUS PÅ TAKK TECKEN

FEBRUARI 2022 | MAMMA PÅ JOBBET Författare Hanne Nilsson Lange är själv dyslektiker och vänder sig gärna till de som behöver stöd i sin läsning. På marknaden finns inte många böcker att välja mellan med TAKK tecken.

Varför spelar mamma dator hela dagarna? Och varför ska man äta ur en stinkig låda? Agnes vill hellre jobba på förskolan. Då kan man faktiskt leka med kompisar hela dagarna.

Previous slide
Next slide
#BARNBOK #ILLUSTRATIONER #TAKKTECKEN #EKSTRÖMGARAY

EN GUIDAD GODNATTSAGA

APRIL 2021 | DRAKEN OCH PRINSESSAN är en av flera guidade godnattsagor som snart dyker upp i bokform. Per idag 22/4 2021 har sagan 5000 följare och 550 000 visningar. Du kan själv lyssna på sagorna gratis på YouTube på Kias kanal eller andra kanaler där du läser böcker digitalt.

Barndomsvännen Kia Temmes har en stigande succé på sina guidade godnattsagor. Med sin sövande stämma hjälper hon unga lyssnarna att bli lugna, avslappnade och tillslut härligt snusande och sovande. Nu slår vi våra påsar ihop och ska göra barnböcker av dessa. Sedan barnsben har både Kia och jag en enorm fantasi. Vi skapade flera fantasivärldar av vår omgivning. En stenhög på ängen blev ett magiskt slott och plötsligt blev hela vår värld ett chokladland medan älvorna dansade runt oss. Jag erbjöd att illustrera hennes bilder hon lade upp på Youtube runt oktober 2019, och nu var det dags för barnbok. 

#BARNBOK #ILLUSTRATIONER #GUIDAD GODNATTSAGA #EKSTRÖMGARAY

FORMGIVNING

HEMSIDOR

Previous slide
Next slide

STIFTELSEN Otto2020

APRIL 2021 | Stiftelsen syftar till att skapa insatser för att stötta unga människors psykiska ohälsa till minne av Otto som valde att ta sitt liv 12/10 2020, dagen innan han fyllde 25 år. 

Mitt uppdrag var att skapa en logo som talar sitt eget språk och stämmer med deras syfte att existera. Logon gav både mig själv och andra starka reaktioner, så vi provade med andra förslag, men återgick till denna. Det var som det skulle. En sorglig historia som vi behöver förebygga på alla möjliga vis.

Jag kommer även bidra med min kompetens för färg, form och pedagogik/kundupplevelse och även skapa hemsida.

Vill du också göra något meningsfullt och veta mer? Gå in på Facebook sidan som idag drivs av Medveten Kompetens, Marit Lind. Läs mer…

#HEMSIDA #LOGO
Previous slide
Next slide
#HEMSIDA #LOGO

AWARE LIVING

APRIL 2021 | Kia Temmes nya bolag Aware Living är i ständig förändring och utveckling. Medvetenhet är hennes grundbult. Hon behövde hjälp med hemsida och logo. Hemsidan vill hon hantera själv när jag var klar med färg, form och orienteringskarta. Vid överlämning lägger vi också lite extra tid på lärandet. Skönt – vilken frihet!

Hur börjar du ens? Genom att jag inte är du, utan kanske mer lik din kund, kan jag ställa relevanta, nyfikna frågor. Du sparar tid på att börja i rätt ände och slipper massa extra manuellt arbete i efterhand.

Hållbarhet i längden Vi kommer också fram till vad du bör lägga tid på och inte, så det blir hanterbart och hållbart för dig i längden. Vi kan tillsammans upptäcka “hål” som behöver fyllas och även överflödiga delar som vi helt enkelt kan ta bort. 

När det gäller färg och form, kanske du redan har en idé och gör ett moodboard med referensbilder/färger/ord – gärna ett album på Pinterest vi kan dela.

Kanske du bara vill ha hjälp med någon att bolla med utan att skapa hemsida, så kan jag vara din vän, guide, facilitator och/eller workshopledare? Kanske du bara önskar själva kartan? Jag kan hjälpa dig att rita upp något du själv kan utgå från. Jag är här för dig!

MIN EGEN ARTBYWILNERSSON

MARS 2021 | Jag vet hur frustrerande det är med hemsidor. Jag har gjort min egen och jag har också hjälpt en del småföretagare att skapa formen, logo, typsnitt, färger och uttryck, för att de sedan (efter lärande av plattformen) själva ska kunna fortsätta.

Det är befriande att ha kontroll över hemsidan och även friheten att själv kunna göra om. Det är inte alla som tycker om det och det kräver tålamod. Tycker jag iallafall. Det kan se enkelt ut utifrån, men nu med alla olika skärmar behöver man testa flera gånger för att det ska se bra ut, och fungera överallt.

Hoppas ni tycker om den!